کارآفرین کیست؟
برای اینکه بهتر با واژه کارآفرین آشنا شویم و سوال “کارآفرین کیست” را دقیقتر پاسخ دهیم به چند نقل قول از کارآفرینان بزرگ میپردازیم:
- کارآفرین کسی است که در صدد رفع مشکل به روشی سودمند است، بگونهای که در قبال دریافت مقدار منصفانهای پول، افرادی را به آرزوهایشان برساند. (کلی کلارک، مدیر شرکت ترایو 15)
- کارآفرینی برای من یعنی خلق یک چیز و سپس پرورش و هدایت آن. (رزی پاپ، بنیانگذار فروشگاه آنلاین لباس رزی پایپ)
- کارآفرینی توانایی تشخیص تصویری کلی، یافتن فرصتهایی برای بهبود زندگی دیگران، ساختن فرضیههایی درباره این فرصتها و سنجش مداوم حدسیات خودمان است. (کنراد بیلتز مدیر ارشد فرامری)
- کارآفرینی بطور کلی معادل با پذیرش چالشهاست. وقتی دارید کسب و کاری را از صفر پرورش میدهید، لازم است با علفهای هرز روبرو شوید و مشکلات را حل کنید. (جنی ریپ مدیر ارشد اول برو)
- کارآفرینی نوعی تفکر است که به شما امکان میدهد در همه جا فرصت را ببینید، که فرصتها ممکن است ایدههای تجاری باشند یا استعدادهای افرادی که میتوانند به شما برای رشد کسب و کارتان کمک کنند. (پریتی سیرتنا از بنیانگذاران و مدیر ارشد سوییتن)
- کارآفرینی نوعی سبک زندگی است که در آن کارآفرین بودن در هویت فرد ریشه میدهد. (اریک لپتون رئیس سیستم نجات دهنده زندگی پول فنس)
حال که با نظرات تعدادی از کارآفرینان آشنا شدید نتیجه میگیریم که:
کارآفرین به فردی مبتکر، اهل چالش، خلاق و اهل ریسک گفته میشود که افراد داخل مجموعه را برای رسیدن به اهداف مشخص هدایت میکند.
کارآفرینی چیست؟ و انواع کارآفرینی کدام است؟
کارآفرینی که واژهای نسبتا قدیمی است و ریشه فرانسوی (Entrepreneur) دارد، هیچگونه تعریف دقیقی برای آن پیدا نشد، اما بطور کلی کارآفرینی همان فرآیند تاسیس یک کسب و کار (چه شرکت، چه فروشگاه) بر مبنای یک فکر و ایده نو است.
انواع کارآفرینی
کارافرینی انواع مختلفی و متفاوتی دارد که ما در اینجا به 4 مدل آن میپردازیم:
- کارآفرینی شرکتهای بزرگ: شرکتهای بزرگ چرخه حیات طولانی دارند و با ارائه محصولات جدید و نوآورانه مرتبط با محصولات اصلی خود رشد میکنند و به حیاتشان ادامه میدهند.
تغییر فناوری، تغییر ترجیحات مشتریان و ظهور رقبای جدید، شرکتهای بزرگ را مجبور میکند تا محصولات نوآورانه ایجاد کنند و آن را به مشتریان جدید در بازارهای جدید بفروشند.
- کارآفرینی اجتماعی: این نوع کارآفرینی بر تولید محصول و خدماتی تمرکز دارد که نیازها و مشکلات اجتماعی را برطرف میکند. تنها شعار و هدف این کارآفرینیها خدمت به جامعه بدون کسب سود است.
- کارآفرینی استارتاپهای در حال رشد: این کارآفرینان تازه کار کسب و کار خودشان را با رویای تغییر دنیا آغاز میکنند و کارمندان و سرمایه گذارانی با افکار بزرگ و عجیب جذب میکنند. آنها دنبال راه اندازی یک کسب و کار قابل ارزیابی و اجرای یک مدل کاربردی هستند، بنابراین بهترین و باهوشترین کارمندان را استخدام میکنند.
- کارآفرینی کسب و کارهای کوچک: این مشاغل که عبارتند از آرایشگاه، آزانس مسافرتی، مشاور، نجار، لوله کش، برقکار و … این افراد مالک کسب و کارهای کوچک هستند و یا آن را اداره میکنند.
یک کارآفرین موفق چه ویژگیهایی باید داشته باشد؟
افراد مختلف ویژگیهای متفاوت و مختلفی دارند اما یکسری ویژگیهایی در تمام کارآفرینان مشترک است که در ادامه با آنها آشنا میشوید:
سرسختی در برابر شکست
احتمال شکست و ناکام ماندن تلاشها، بطور طبیعی بالاست. فرآیند ایجاد کسب و کار (بلاگ کسب و کار را از دست ندهید!) جدید، تا حدودی شبیه کاری است که دانشمندان در آزمایشگاهها انجام میدهند.
تمرکز بر مشتری و یا محصول
تمرکز بر مشتری و یا محصول، از مهمترین عناصر در کسب و کار هستند. مدیریت، بازاریابی، مسائل مالی و امثال آنها نیز اهمیت دارند، اما اگر شرکتی محصول خوبی دارد که بتواند مشتری را ارضا کند، در اختیار نداشته باشد، هیچ یک از این مسائل فرقی به حال شرکت نمیکند.
هوش اجرایی و یا عملیاتی
توانایی تبدیل ایدهای محکم به کسب و کار قابل اجرا، ویژگی اساس کارآفرینان موفق است. توانایی عملی کردن موفق ایده، به معنای ایجاد یک مدل کسب و کار، ایجاد یک تیم جدید کاری، سودآوری، مشارکت، مدیریت منابع مالی، رهبری و برانگیختن کارمندان و غیره است.
اشتیاق برای کسب و کار
یک ویژگی مشترک در کارآفرینان موفق، اشتیاق به کسب و کارشان است. البته مشتاق بودن فرد درباره یک ایده کسب و کار مهم است. اما این نیز اهمیت دارد که نقاط ضعف و خطرهای بالقوه آن را نیز ببینیم.
اصول کارآفرینی موفق
یکی از موضوعات مهم و اساسی که هر کارافرین برای موفقیت نیاز دارد این است که باید پایبند و پیرو یک سری اصول باشد، اصولی که برای موفقیت به آن نیاز دارد را در ادامه خواهیم گفت:
- کسب دانش لازم.
- داشتن چشم اندازی منحصر به فرد.
- انتخاب تیم مناسب.
- احترام به کارکنان خود.
- ارائه محصولات و خدمات موفق.
- سرمایه.
- پاسخگویی.
- رشد و بازاریابی.
- شناخت مشتری و تعییت اولویتها.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
بازاریابی تلفنی (فروش تلفنی) چیست؟
مدیریت هزینه چیست؟
تکنیک های طلایی فروش بیشتر + لیست کتاب های جذب مشتری
بهترین برنامه ریزی در زندگی و اهمیت آن برای رسیدن به هدف
تکنیک های فروش حرفه ای که صاحبین کسب و کار باید بدانند
در این مقاله با 3 تکنیک ساده در فروش آشنا میشوید که هر صاحب کسب و کار و فروشندهای باید بداند.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.